Wok med østerssaus

Wok med østerssaus

Wok er utrolig enkelt, og man trenger ikke være noen mesterkokkk for å få dette til. Tidligere har vi laget mye wok med kokosmelk, men siden kokos ikke er så heldig for kolesterolet, måtte vi finne andre alternativer. Jeg er ganske fersk når det gjelder bruk av østerssaus (som står i butikkhyllen sammen med karripasta, tikka masala saus o.l.), men det gir en veldig lekker smak, da det har mye umami-smak i seg. Smaker litt som take-away. Kanskje ikke så rart, da jeg vet at dette også brukes mye i take-away mat….

Bruk hva du har i kjøleskapet av grønnsaker, men prøv å kombiner noe som gir fine farger sammen. Min erfaring at det da ofte smaker godt om retten har et godt fargespill, men dette kan selvfølgelig bare være innbilling – flott for øye i alle fall.. Tofu tilføres retten for å få i seg proteiner, men det kan like gjerne være kylling, svin med lav fettprosent eller man kan la være. Det blir en del vegetar her i huset, så greit å passe på at man fortsatt får i seg nok av alle næringsstoffer.

Ingredienser
(2-3 personer)

1 stort rødløk
100 g champignon eller annen sopp
1-2 gulrøtter
1 paprika
1 vårløk
1/2 brokkoli
1 pakke tofu (fås kjøpt i innvandrerbutikker)
1/2 pakke eggnudles
Østerssaus
Soya
Evt. 1/2 tsk sennep
Salt, pepper, sitron
Sesamfrø

Fremgangmåte

  1. Start med å skjære alle grønnsakene i passende biter.
  2. Sett wok-pannen på høy varme. Når det er varmt nok, hell litt rapsolje i, og ha alle grønnsakene i kort tid etter. Vend rundt hele tiden, inntil bitene er nogenlunde møre. Hvis du skal ha kylling e.l. i, så start med å brun dette i pannen, innen alle grønnsakene kommes i.
  3. Samtidig som du steker grønnsakene, forberedes nudlene. Følg anvisningen på pakken (kokes i lettsaltet vann, ca. 4-5 min).
  4. Når grønnsakene er møre, vendes tofu i, samt østerssaus, soya og sennep. Smak til med salt, pepper og sitron.
  5. Til sist vendes nudlene i samt sesamfrø, som gir noe ekstra krisp.