Denne retten er veldig enkel og smaker utrolig godt! Kan absolutt anbefales. Det finnes mange versjoner av dette på nett, men jeg synes denne marinaden sammen med mango-avocado salaten fungerer veldig bra. Laks fungerer også ypperlig i denne retten, men jeg foretrekker ørret framfor laks.

Soyamarinert ørret
4 fileter ørret
1 ss olivenolje
2 ss soyasaus
½ lime, saften
1 cm revet ingefær
Sesamfrø
Salt, pepper
1 mango
1 avocado
½ rød søt paprika
1/2 pose ruccola
4 ss sesamfrø
Syltede rødløk (evt. ½ rå rødløk)
1/2 lime, saften
Fremgangsmåte
Rør sammen alle ingredienser til marinaden unntatt sesamfrø og ørret, og mariner fisken i minst 30 min i kjøleskapet. Fisken vendes så i sesamfrø, og stekes på medium varme i pannen. Hvis det blir marinade til overs, kan man ha denne over risen ved servering (jeg lager ofte samme mengde marinade, selv om jeg kun har 2 eller 3 fileter ørret).
Skjær mango og avocado i terninger. Finhakk paprika, rødløk og ruccola. Smak til med lime (evt. sitron). Vend evt også sesamfrøene i salaten.
Serveres med f.eks. brune eller blandede ris.
