Vegetar bolognese saus høres kanskje ut som en kjedelig rett, men auberginen gir etter min mening en smak som minner litt om kjøtt. Man skal bare huske å varme den lenge nok på pannen, så bitene blir helt bløte. Aubergine har dessuten kolesterolreduserende egenskaper, og gjør at den er veldig bra å bruke i stedet for kjøtt!
2 personer
Ingredienser
1 aubergine
1 stor løk, finhakket
2 fedd hvitløk, presset
100 g champignon
1 dl rødvin
1 boks hakkede tomater
Ca. 1/4 stangselleri
1/2 paprika eller hva man ellers har i kjøleskapet.
Frisk basilikum
Oregano, salt, pepper
Sitronsaft, sukker
Fremgangsmåte
Start med å skjære auberginen i terninger. Stek i litt flytende Vita Hjertego’ eller rapsolje til de blir myke. Tilsett hvitløk, løk og champignon, og stek med til løken er gylden. Hell i rødvin, og la dette koke inn før du har i de hakkede tomatene. Jeg pleier å helle litt vann i den tomme boksen og tilsette dette også i retten, så får man all smaken ut. Tilsett finhakket stangselleri, paprika og krydderier, og la småkoke i ca. 10 min. Smak til sist til med salt, pepper, sitron og sukker. Serveres med grov pasta.
Auberginen kan evt. erstattes av røde linser.