Pasta aubergine

Pastasaus med Aubergine (Vegetar pasta bolognese)

Vegetar bolognese saus høres kanskje ut som en kjedelig rett, men auberginen gir etter min mening en smak som minner litt om kjøtt. Man skal bare huske å varme den lenge nok på pannen, så bitene blir helt bløte. Aubergine har dessuten kolesterolreduserende egenskaper, og gjør at den er veldig bra å bruke i stedet for kjøtt!

2 personer

Ingredienser

1 aubergine
1 stor løk, finhakket
2 fedd hvitløk, presset
100 g champignon
1 dl rødvin
1 boks hakkede tomater
Ca. 1/4 stangselleri
1/2 paprika eller hva man ellers har i kjøleskapet.
Frisk basilikum
Oregano, salt, pepper
Sitronsaft, sukker

Fremgangsmåte

Start med å skjære auberginen i terninger. Stek i litt flytende Vita Hjertego’ eller rapsolje til de blir myke. Tilsett hvitløk, løk og champignon, og stek med til løken er gylden. Hell i rødvin, og la dette koke inn før du har i de hakkede tomatene. Jeg pleier å helle litt vann i den tomme boksen og tilsette dette også i retten, så får man all smaken ut. Tilsett finhakket stangselleri, paprika og krydderier, og la småkoke i ca. 10 min. Smak til sist til med salt, pepper, sitron og sukker. Serveres med grov pasta.

Auberginen kan evt. erstattes av røde linser.

Pasta aubergine