Pære-marsipan kake

Pære-marsipan kake

Pære og marsipan i kombinasjon gir en utrolig deilig smak i kaker. Jo mer moden pære, jo bedre. Denne kaken har minimalt med fettstoff, men smaker likevel utrolig lekkert. Kaken ble servert for svigerforeldrene og jeg har aldri sett en kake forsvinne like kjapt!

 

Pære-marsipan kake
Pære-marsipan kake. Pærene legges i et fint mønster rundt.

Ingredienser

130 g sukker
2 egg
1/2 dl Vita Hjertego’ / Rapsolje e.l.
1 dl kulturmelk, skummet
170 g mel
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
150 g marsipan, revet
2 pærer, godt modnet.

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker til det blir eggedosis-aktig og luftig.
  2. Tilsett mel, bakepulver og vaniljesukker. Spe på med kulturmelk og fettstoff (jeg brukte Vita Hjertego’).
  3. Rør inn marsipan revet på et grovt rivjern.
  4. Deigen has i en springform på ca. 23 cm, smurt i Vita Hjertego’. Deigen er nokså tykk, så bruk slikkepotten til å fordele massen i formen.
  5. Skrell pærene og skjær i tynne skiver på langs. Trykk skivene ned i deigen, så det danner et fint mønster inn mot midten.
  6. Springformen settes i ovnen på 180°C, ca. 40 min.

Kan evt. serveres med gresk yoghurt (2%) eller skyr som inneholder enda mindre mettet fett (0,1%).

Pære-marsipan kake
Pæremarsipan kake med skyr og kaffe til. Skyr inneholder kun 0,1% mettet fett, og kan derfor spises med god samvittighet.