Kålrabistappe

Kålrabistappe

Vi satt igjen med en stor kålrot/kålrabi etter julen, og her kommer derfor en oppskrift på kålrabistappe uten fettstoff. Ikke noen vanskelig sak, men kanskje ikke alle som tenker på å lage denne kolesterolvennlig, dvs, helt uten smør, fløte og sjy. Kålrot kalles jo nordens appelsin, pga. sitt høye C-vitamin innhold, og kan spises med god samvittighet!

Ingredienser
Ca. 1/4 kålrot
4 medium størrelse poteter
2 store gulrøtter
1 buljongterning, kylling
Salt, pepper
Muskat
1 knsp sukker

Fremgangsmåte

Skjær kålrot, poteter og gulrøtter i små terninger, ca. 1 cm store. Legg i en gryte og fyll opp med vann til det dekker alle grønnsakene. Kok opp og ha i en buljongterning.

Når grønnsakene er møre, helles det meste av vannet fra (i en annen beholder). Grønnsakene moses med en stavblender, og spe evt. på med vannet du har helt fra, til det får den riktige konsistens. Smak til med salt, pepper, muskat, sukker og evt. bittegranne sitron.

Kålrabistappe
Kålrabistappe med ris og syltede rødløk. Veldig godt sammen med kardemomme-krydret kylling!