Kålrabistappe med en liten tvist

Kålrabistappe spises som regel til pinnekjøtt, men jeg vil påstå at den like gjerne passer til kalkun eller som mos til en hverdagsrett. Pinnekjøtt inneholder mye mettet fett og salt, og derfor ikke særlig hjertevennlig kost.

Søtpotet sammen med gulrot og potet, gir kålrabistappen en ekstra dimensjon av smak, synes nå jeg hvertfall.

Ingredienser
1 liten kålrot
4 mellomstore poteter
4 store gulrøtter
1/4 søtpotet
1 buljongterning, kylling
Salt, pepper
Muskat
1 liten skvett sitronsaft

Fremgangsmåte

Skjær grønnsakene i små terninger, ca. 1 cm store. Legg i en gryte og fyll opp med vann til det dekker alle grønnsakene. Kok opp og ha i en buljongterning.

Når grønnsakene er møre, helles det meste av vannet fra (i en annen beholder). Grønnsakene moses med en stavblender, og spe evt. på med vannet du har helt fra, til det får den riktige konsistens. Smak til med salt, pepper, muskat og sitronsaft.

Kålrabistappe
Kålrabistappe med ris og syltede rødløk. Veldig godt sammen med kardemomme-krydret kylling!