Rotfrukter i ovn

Kålrabi-fritter og andre fritter

Rotfrukter i ovn er en av mine absolutte favoritter. Bruk hva man har i kjøleskapet eller hva butikken har å by på. Denne gangen ble det kålrot(kålrabi), potet, gulrot og rødløk. “Kålrabi-fritter” er en perfekt måte å bruke all kålroten etter julen (ja, jeg er stor-fan av restemat!). “Fritter” lager man enkelt i ovnen, og kan passe seg selv mens man lager andre forberedelser.

Ingredienser (2 personer)

350 g poteter
350 g kålrot
4 gulrøtter
1 rødløk
2 fedd hvitløk
Rapsolje
Timian (helst ferske kvister)
Salt, pepper

Fremgangsmåte
Skjær kålrot, poteter og gulrøtter i lange staver, rødløk i båter. Legg i en ildfast form. Hell litt rapsolje over og vend rundt sammen med krydder og finhakket hvitløk.

Has i ovnen på 200 grader i 30-50 min (avhenger av rotfruktenes størrelse). Tas ut av ovnen når de er møre.