Så er eple sesongen her, og hvilken bedre måte å bruke eplene på enn å lage en deilig kake til søndagsgjestene. Denne oppskriften er en variasjon av pære-marsipan kaken som også finnes her på siden. Prøv å få i så mange epleskiver som mulig, så blir den deilig frisk og syrlig.
Ingredienser
130 g sukker
2 egg
1/2 dl Vita Hjertego’ / Rapsolje e.l.
1-1,5 dl kulturmelk, skummet
170 g mel
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
150 g marsipan, revet
2 epler
kanel
Fremgangsmåte
- Pisk egg og sukker til det blir eggedosis-aktig og luftig.
- Tilsett mel, bakepulver og vaniljesukker. Spe på med kulturmelk og Vita Hjertego’ (evt. olje).
- Rør inn marsipan revet på et grovt rivjern.
- Deigen has i en springform på ca. 23 cm, smurt i Vita Hjertego’. Deigen bør ikke være altfor tykk, så sped evt. på med mer flytende. Bruk slikkepotten til å fordele massen i formen.
- Skrell eplene og skjær i tynne skiver på langs. Trykk skivene ned i deigen, så det danner et fint mønster inn mot midten. Dryss med kanel på toppen!
- Springformen settes i ovnen på 180°C, ca. 40 min.
Kan evt. serveres med gresk yoghurt (2%) eller skyr som inneholder enda mindre mettet fett (0,1%).
