Mesk brød

Brød med mesk fra ølbrygging

Jeg var så heldig å få noen rester fra ølbrygging her om dagen. Jeg har tidligere kun smakt brød laget på denne måten fra bakerier. Fant flere oppskrifter på nett, men landet på denne. Det høres kanskje litt vel enkelt ut, men det ble kjempe godt! Så har du tilgang på mesket malt etter noen som har brygget øl, kan jeg absolutt anbefale dette i brød!

Ingrediensene er som følger:

150 g mesk (maltet bygg)
400 g fint hvetemel
Litt linfrø
1,5 ts salt
5 g gjær
Litt surdeig hvis man har dette. (Ellers fungerer det også uten)
3,5 dl vann

Fremgangsmåte

Bland ingrediensen sammen og la heve 12-20 timer, til ca. dobbel størrelse. Man kan lage grytebrød av dette, men for enkelthets skyld, kom det i en brødform hos oss. Pensle brødformen med Vita Hjertego’/olje e.l. og la deigen etterheve litt i formen, mens du setter ovnen på 205 grader.

Stek brødet i ovnen 45-50 minutter. Has ut av brødformen med det samme det kommer ut av ovnen og la det hvile lenge på en rist, for å få en ordentlig sprø skorpe.