Ørret med bjørnebærsaus

Bjørnebærsaus

Dette er en noe utradisjonell saus, men smaker veldig godt til fisk eller vilt (egentlig veldig godt til and, men det er dessverre ikke særlig hjertevennlig..). Bjørnebærene gir en frisk vri til f.eks. ørret, og man kan helt sikkert eksperimentere med andre bær.

Ingredienser

50 g sukker
1½ dl rødvinsbalsamico
250 g bjørnebær
¼ dl sitronsaft (evt. mindre)
4 dl hønsebuljong
Maizena
Salt og pepper

Fremgangmåte

Ha sukker og rødvinsbalsamicoen i en gryte, og la det koke litt inn. Tilsett halvdelen av bjørnebærene og sitronsaften, og la det koke opp til det meste av balsamico-lukten er dunstet vekk. Tilsett buljongen, smak til med salt, pepper, sitron og sukker. Når du er fornøyd, jevner du sausen med maizena. Legg resten av bærene i, så de akkurat blir varme.

Passer også til hvit fisk.

 

Ørret med bjørnebærsaus
Ørret med bjørnebærsaus, sellerirotpuré, frisk salat og brune ris